Elérhetőségeink:

 

Címünk: 1027, Jurányi utca 1,

Telefon: +36 30 512 9752, +36302315876

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

HomeAktuális

Munkanélküliből kisvállalkozó vagy őstermelő – munkateremtés a Kiútprogrammal

Közkeletű vélekedés, hogy „egy jelentős létszámú és sajnos újratermelődő réteg teljes mértékben, véglegesen leszakadt a munkaerőpiacról, vagy legalábbis nagyon messzire került attól, hogy teljesíteni tudja annak keményedő követelményeit.” (Munkaügyi Szemle 2013/1, szerkesztőségi cikk). Szerintünk, a Kiútprogram kitalálói, támogatói, dolgozói és önkéntesei szerint ez egy kényelmes, önfelmentő és számunkra erkölcsileg sem elfogadható gondolatmenet. Mi Amartya Sen Nobel-díjas közgazdásszal értünk egyet: „Megfelelő társadalmi lehetőségek birtokában az egyének hatékonyan alakíthatják tulajdon sorsukat és segíthetik egymást. ... Erős érv szól amellett, hogy elismerjük a szabad és fenntartható cselekvés – sőt a konstruktív türelmetlenség – pozitív szerepét.” (Sen: A fejlődés mint szabadság). A konstruktív türelmetlenség, ez mozgat minket, be szeretnénk bizonyítani, hogy megfelelő lehetőségek birtokában, megfelelő támogatás esetén a tartós munkanélküliek a saját lábukra állva hasznos termelő tevékenységet tudnak folytatni. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy jó úton indultunk el, a folytatáshoz keresünk további partnereket.

Részletek itt olvashatók.

Uborkatermesztés Szabolcsban a Kiútprogram segítségével

Több mint 60.000 folyóméter uborkán dolgoznak a Kiutas ügyfelek Szabolcs-Szatmárban. A Kiútprogram Közhasznú Nonprofit Zrt. 2013. évben magánforrásból finanszírozza a programot, lehetővé téve ezzel újabb 90 mélyszegénységben élő, többségében roma család számára, hogy őstermelőként saját kertjében termesszen uborkát.

Az uborkás projekt kísérleti jelleggel 2012-ben indult 26 fő mélyszegénységben élő, munkával nem rendelkező, többségében roma asszony bevonásával. A projekt egy integrált termelési folyamatba kapcsolódik be, melynek lényeges eleme az együttműködés kialakítása a Kiútprogram, az ügyfelek és a termelést-felvásárlást irányító Integrátor között.

Bővebben...

1. oldal / 3

Free business joomla templates